2020-04-04 15:18:32• hírek • Bede Emőke

Tucatnál is több személyt bírságoltak meg egyetlen nap alatt az otthoni karantén elhagyása miatt

Annak ellenére, hogy a médiában és a közösségi oldalakon is rendszeresen felhívják a figyelmet az otthonmaradás fontosságára, mégis vannak olyanok, akik az óvintézkedésekre fittyet hányva még a lakhelyi elkülönítés szigorú szabályait sem tartják tiszteletben.

Szatmár megyében jelen pillanatban (április 4.) 465 személyt őriznek intézményes karanténban, lakhelyi elkülönítés alatt pedig 3552-en állnak. Csak az elmúlt 24 óra leforgása alatt a hatóság emberei 2248 lakhelyi elkülönítés alatt álló személyt ellenőriztek. Mint kiderült, 14-en nem tartották be a rájuk kimért korlátozást, azaz az előírások ellenére elhagyták lakhelyüket. Az egyenruhások e személyeket összesen 28 ezer lejre bírságolták, további intézkedésként pedig beszállították őket a megye valamelyik karanténközpontjába. Ezzel kapcsolatban mindenképp tudni érdemes, hogy ilyenkor az a bizonyos számláló újraindul, tehát az intézményes karanténban is 14 napot kell eltöltenie az érintetteknek, ráadásul a költségek is őket terhelik.


Ugyanakkor a rendőrség emberei péntek során 188 olyan személyt is igazoltattak, akik a 3-as számú katonai rendelet ellenére indokolatlanul hagyták el otthonukat és nem tudtak felmutatni saját felelősségre kiállított nyilatkozatot vagy munkahelyi igazolást sem. E személyeket összesen 336 300 lejre bírságolták a hatóság munkatársai.


Ellenőrzésre kerültek továbbá az olyan vállalkozások is, melyeknek a fentebb említett rendelet értelmében fel kellett függeszteniük tevékenységüket. A pénteki nap során ellenőrzött 120 cég egyike sem szegte meg ezen előírást, így a területen egyetlen pénzbírság sem került kiszabásra – tájékoztatta híroldalunkat a prefektusi hivatal.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: